dijous 27   de juny


TEATRO EN CONSTRUCCIÓN

 

presenta

 

 

 

HUANITA

 

original de Marcos Altuve

 

 

 

Huanita - Vera Cosario

 

Doña Imelda – Laura L. Orts

 

Don Giuseppe – Vicent Bonmatí

 

María Auxiliadora – Estefanía Botella Pelegrín

 

Don Nemesio – Roberto Rodríguez

 

 

 

Ajudant de direcció: J. Adrián Rodríguez

 

Regiduria: Matías González Pinos

 

Vestuari: Tomas Gómez Soto y Sèrèna Graziussi

 

Maquillatge i perruqueria: Sèrèna Graziussi

 

Diseny d’il·luminació: J. Adrián Rodríguez

 

Art i disseny gràfic: Gusmery Paredes

 

Coreografies: Marcos Altuve

 

Escenografia: Teatro En Construcción i Mentiroso Extraordinario.

 

Direcció i dramatúrgia: Marcos Altuve

 

 

 

Huanita ens endinsa en un viatge màgic i ple d'imaginació on ocorre tot allò que per a molts és impossible, però que està latent en moltes llars del món. L'obra comença parlada en italià, presentant a una pintoresca i llòbrega família que ha hagut d'emigrar a Sud-amèrica, específicament als erms dels Andes veneçolans, on es reflecteix la combinació de dues cultures que històricament s’hi van trobar durant la primera meitat del segle XX.

 

 

 

TEATRO EN CONSTRUCCIÓN

 

 

 

La companyia Teatro En Construcción és una companyia fundada a Elx (Alacant) en 2009 , amb la il·lusió de gaudir damunt de les taules i contar històries. La major part de l'elenc hem pertangut a altres grups, entre ells al grup d'Aula de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, on es van establir els fonaments d'aquesta companyia. Els membres del grup hem rebut formació a través de diversos tallers Elx, Alacant, Granada, Huelva o Madrid, enfocats a millorar dia rere dia aspectes com la veu, el moviment i la interpretació.

 

 

divendres 28 de juny


TORMENTA TEATRO

 

presenta

 

 

 

SI EN EL ÁRBOL UN BURKA

 

de María Velasco

 

 

 

Pony, l’orangutana: Belén Sango

 

Gisele, la top model: Ana Navarrete

 

 

 

Direcció: Jesús Peñas  

 

Ajudant de direcció: Félix López Martín  

 

Producció i escenografia: Tormenta Teatro/ El Graje

 

Vestuari / Maquillatge: Tormenta Teatro

 

Fotografia: Leonor Vadillo

 

Cartelleria i projeccions: Marisa Perdices

 

Música: Manu Probanza y Jesús Peñas

 

Veus en off: Félix López Martín

 

Iluminació: José Helguera

 

Tècnic so: Luis Quintana

 

Coreografia: Cati Marce

 

 

 

 

«Si en el árbol un burka» s'apropia de dues notícies reals: la de l’orangutana Pony, rescatada per una veterinària d'un bordell de Borneo, on, depilada i maquillada, va patir greus abusos sexuals a les mans dels treballadors de les fusteres i les plantacions de palma; i la de Gisele Bundchen, famosa model coneguda per la seua oposició a la cirurgia estètica, que decideix després de ser mare, ocultar-se sota un burca, per a operar-se i passar desapercebuda.

 

Les històries creuades de la “feminització” de Pony i la clandestinitat d'una celebrity com Gisele, responen a qüestions sobre educació sexual i rols de gènere. Les seues històries ens serveixen com a espill simbòlic de la nostra societat, la nostra jungla, el nostre bordell eròtic i ens ofereixen un discurs sobre dones gens alliçonador i carregat d'ironia.

 

La poètica abraçada final d'aquests dos personatges ens permet somiar amb persones més lliures, cossos menys limitants i tants gèneres com persones.

 

 

 

TORMENTA TEATRO

 

 

 

Som una companyia de teatre jove, fundada a Getafe (Madrid) en 2012. Els seus integrants venim de diversos grups de teatre, tots amb àmplia trajectòria i experiència i amb una extensa formació.

 

Comencem la nostra marxa amb l'objectiu d'acostar els textos clàssics al públic contemporani i així ho vam fer en els nostres muntatges “No hay burlas con el amor”, dirigit per José Maya (2013-2015) i “Clásicos de Muerte”, dirigit per Blas Moya (2016-2017).

 

Hem realitzat també visites teatralitzadas en el teatre Federico García Lorca (Dia Mundial del Teatre 2015, Festival FITEC 2015 i 20é Aniversari 2018).

 

En aquesta ocasió i sota la direcció de Jesús Peñas apostem per una obra i autora contemporanis: “Si en el árbol un burka”, de María Velasco.

 

dissabte 29 de juny


LA OTRA PARTE TEATRO

 

 

presenta

 

 

 

MONSTRUOS DE PAPEL MOJADO

 

de Fernando Atienza

 

 

 

Roberto Nistal és el Legañas

 

Laura Pérez és la Reme

 

Alicia Beato és la Dolores”

 

Fernando Atienza és Trevor Mccunningham

 

 

 

Escenografia: La Otra Parte Teatro

 

Vestuari: La Otra Parte Teatro

 

cnic de llums: Conchi del Olmo

 

sica original: Fernando Atienza Auenca

 

Disseny de llums: Fernando Atienza Doncel

 

Text i direcció: Fernando Atienza Doncel

 

 

 

 

Acabada la guerra civil, Espanya estava sumida en la més miserable pobresa i malestar social. Són els anomenats «anys de la fam». Enmig de tota especulació, la Reme, la Dolors i el Lleganyes s'uneixen a un espectacle ambulant una miqueta peculiar per a, a través de l'art i l'engany, intentar assaciar els seus estómacs buits.

 

Situada a Andalusia, «Monstruos ...» és una comèdia dramàtica de postguerra on res és el que sembla i on el que sembla ser no és.

 

Fins a on estaries disposat a arribar per a salvar una vida? I tres?

 

 

 

LA OTRA PARTE TEATRO

 

 

 

La Otra Parte Teatro sorgeix a mitjan de l’any 2008 amb la intenció de crear una companyia estable, tant en la seua formació com en la producció d'espectacles d'arts escèniques.

 

Destacar des dels seus inicis la creació de projectes dels seus propis components en col·laboració amb altres companyies, demostrant així el compromís per un teatre social i crític.La Otra Parte Teatro reuneix experiència i actors formats en diferents escoles, aportant a la companyia una gran varietat d'estils, des del teatre gestual passant pel teatre infantil, la comèdia i el drama. Com a fruit del seu compromís social, i a través del teatre, porta als seus components a realitzar activitats de formació, com a tallers d'arts escèniques enfocades a associacions juvenils, AMPAS, associacions de xiquets discapacitats i teatre per a adults. En col·laboració amb altres companyies ha portat a escena nombrosos projectes tant en l'àmbit cultural com a social.